En moderne 16 liters dieselmotor med elektronisk innsprøytning og intercooler trenger over 40 000 liter luft pr. minutt. I tøffe miljøer med høy støvkonsentrasjon stilles det strenge krav til et luftfilter. En dieselmotor slites ut av 250 gram smuss i form av faste forurensninger. Originalt er luftfiltersystemet som regel dimensjonert for normale driftsforhold. Ved behov for hyppigere filterskift anbefales det å gjøre endringer for å unngå økt motorslitasje.

Våre selgere har mange års erfaring med ombygging og tilpasninger av luftfiltersystemer, og kan hjelpe deg med å finne optimale løsninger. Det er mange som velger å rengjøre luftfilteret ved å blåse trykkluft gjennom filteret. Denne metoden ødelegger filteret. En indikator er en bedre løsning, da indikatoren viser rødt når filteret er tett og må byttes.

Vi leverer engangs filterhus, forsykloner, filterelementer, indikatorer og tilhørende deler som slanger og adaptere for mobile applikasjoner med kjente varemerker som Fleetguard og MANN FILTER.

Luftfilterhus fra Fleetguard

Fleetguard luftfilter har markedets beste garanti. Vi leverer Fleetguard originale kvalitetsfilter og ES (Extended Service) luftfilter med større urenhetskapasitet. Det gir bedre beskyttelse av motorkomponenter, lengre serviceintervaller og økt levetid på motoren.

OptiAir kompakte luftfilterhus i plast med høy effektivitet
Direct Flow luftfilterhus er utviklet for å møte Tier IV og tilsvarende krav fra motorprodusentene om mer miljøvennlige motorer. Svært kompakt og med et ekstra forfilter for ekstremt støvete omgivelser.
ECO serien med kompakte engangs filterhus i metall
Syklone serien med forsyklon fjerner støv og snø før det kommer til luftfilteret og forlenger levetiden på filterelementene.

Filterelementer til luftfilterhus

Åndingsfilter (pustefilter) fra RMF

Åndingsfilter på hydraulikktanker sørger for ren og tørr luftstrøm. Uten åndingsfilter vil oljen forringes av kondens, tanken oksiderer og du vil få slitasje på andre komponenter i systemet. Åndingsfiltrene fra RMF er sammensatt av et spin-on filterelement (3 micron glassfiber) og filterhus med Silica gel (miljøvennlige fuktabsorberende kuler). Du får også varianter med kullfilter, et robust design som tåler sterke vibrasjoner, og filter i SS316L materiale.

HMS datablad på Silicagel i RMF åndingsfilter
AXTech valgte RMF pustefilter på akkumulator på offshorekran

Des-Case åndingsfilter, engangfilter, varenummer DC-3ZR
NYHET! Åndingsfilter fra Des-Case

Des-Case åndingsfilter (pustefilter), med giftfritt tørkemiddel, motvirker fukt i oljen i hydraulikksystemer, girkasser og dieseltanker samtidig som det fjerner partikler ned til 3 mikron. Det er et engangsfilter som gir en raskere og enklere service.

 

 

Logg inn for bestilling i dag eller søk om å bli kunde.