KAN JEG BLANDE ULIKE KJØLEVÆSKER?

Veldig ofte får vi spørsmål om det er mulig å blande Fleetguard kjølevæsker med andre typer kjølevæsker. ES Compleat (EG) og Fleetcool OAT (EG) er etylenglykol (EG) baserte og inneholder hybride beskyttende kjemikalier (DCA), som gjør at de kan blandes med andre etylenglykol (EG) baserte kjølevæsker, uten å gjøre skade. 

De fleste kjølevæsker som brukes på motorer er basert på etylenglykol (EG), men det finnes også kjølevæsker som er basert på propylenglykol (PG). Propylenglykol baserte kjølevæsker brukes ofte i varmesystemer på “teletiningsaggregater”, bruktimporterte maskiner, campingvogner, bobiler osv. Vi anbefaler ikke at du blander etylenglykol baserte kjølevæsker med propylenglykol baserte kjølevæsker. Det kan føre til kjemiske reaksjoner som geledannelse, som igjen tetter kjølesystemet. 

Vi anbefaler heller ikke at du blander ulike kjølevæsker. Hvis det likevel er eneste løsning, bør kjølevæsken sjekkes med en teststrips i etterkant for å kontrollere at pH verdi og riktig mengde beskyttelse er på plass uten å påvirke hverandre. 

Hvis du blander forskjellige typer kjølevæsker kan det ikke gis garanti for noen av produktene.   

Vil du ha litt hjelp med kjølevæske? 

Vi svarer på alle typer spørsmål om kjølevæske til maskiner og fartøy.
Kontakt oss her