Lekang Filter

Norges største filterlager

Lekang Filter tilbyr filter av høy kvalitet og utstyr for tilstandsovervåkning. Vi har Norges største filterlager og beste servicegrad på over 90 %.

I mai 2024 flytter vi inn i et nytt bygg i Deliveien 19 på Deli Skog næringspark i Vestby.

Våre kunder er maskineiere med store maskinparker innen anleggsbransjen, industriprodusenter med rullende materiell og stasjonære maskiner, rederier med mange fartøy i flåten, oppdrettsprodusenter med forflåter og brønnbåter, oljeserviceselskaper, lastebileiere og mange flere. Våre forhandlere over hele Norge er våre viktigste samarbeidspartnere.

VÅR VISJON
Vi forenkler våre kunders jobbhverdag gjennom kunnskap, kvalitet og effektive tjenester

Økt fokus på miljø, effektivitet og teknologi skaper nye behov for filterløsninger og kundetilpasninger. Sammen med kunder og innovative produsenter i Europa har vi opparbeidet oss en solid kompetanse innen filterfaget. Vi har også utviklet LFS, som er et webbasert verktøy som holder orden på filter til dine maskiner. I 2020 fylte Lekang Filter 50 år! Vi er stolte av historien vår. Samtidig er vi ydmyke overfor våre kunders krav og ønsker.

Lekang Filter er sertifisert iflg ISO standard 9001:2015 for kvalitet og kvalifisert leverandør i Magnet JQS (ID 3473) – olje og gass, norske operatører – Achilles (ID 00048315) – Oil and Gas Europa & UNCE (energi).

Lekang Filter om bærekraft

Lekang Filter om åpenhetsloven


Lekang Group – Indutrade

Lekang Group omsatte for 334 MSEK i 2022. 72 medarbeidere i de fire firmaene jobber målrettet mot sine lokale markeder, og har felles funksjoner innenfor økonomi, innkjøp, IT og forretningsutvikling.

Vi samarbeider tett med de samme filterleverandørene, og har kontorer og lager i alle tre land. Sammen har vi også Skandinavias største filterlager med 12 000 unike varianter.

I 2010 ble Lekang-konsernet kjøpt av Indutrade AB. Indutrade AB er en industrigruppe som leverer høyteknologiske produkter og løsninger til kunder i et bredt spekter av sektorer som industri, energi og legemidler. Med en desentralisert struktur opererer Indutrade AB gjennom mer enn 200 datterselskaper med over 8 000 ansatte i over 30 land.

Historie

1970
Rolf Lekang grunnlegger Lekang Maskin og blir forhandler av Hamjern, Hymas og JCB gravemaskiner i Vestby.

1974
Egil Lekang starter med import og salg av filter.

1975
Lekang Maskin blir hovedimportør i Norge av Fleetguard filter (Cummins Filtration) og deretter Mahle filter (i dag Filtration Group).

1980
Lansering av Lekang filtersystem software.

80-årene
Lekang Maskin blir forhandler for Sumitomo beltegravere og JCB anleggsmaskiner.

1986
Lekang Maskin bidrar til at Fleetguard salget starter i Sverige med Filterteknik Sverige AB

90-årene
Lekang Maskin blitt markedsleder på filter til anleggsmarkedet. Strategien videre blir å satse for fullt på filter og legge ned maskinavdelingen.

1997
Utvidelse med et salgskontor i Bergen og oppstart av Filterteknik Danmark A/S

2007
Lekang Maskin AS, Filterteknik Sverige AB og Filterteknik A/S danner Lekang Group.

2010
Indutrade AB kjøper Lekang Group.

2018
Lekang Maskin AS bytter navn til Lekang Filter AS.

2020
Lekang Filter fyller 50 år!

2021
Filterteknik Sverige AB oppretter datterselskapet Filterteknik Suomi Oy med eget salgskontor i Finland. Filterteknik A/S i Danmark oppretter et salgskontor i Tyskland.