Filterpakker til vintervedlikehold hos Veidekke

Det er tid for vintervedlikehold med filterbytte på asfaltmaskiner hos Veidekke. For kritiske asfaltmaskiner er driftssikkerhet nøkkelen til effektivitet. Ekstra filterbytte er et av tiltakene. Målet er å sikre en bærekraftig og problemfri asfaltproduksjon. 

I disse dager pakker og sender vi servicepakker med filter til Veidekke Industri AS. Det er tid for vintervedlikehold med filterbytte på asfaltmaskiner. Maskinparken for asfaltproduksjon består blant annet av asfaltutleggere, asfaltfornyere, asfaltsprøytemaskiner, valser, traktorer, lastebiler og lagbiler. 

Ekstra filterskift reduserer nedetid på Veidekke maskiner 

November er tid for oppstart av vintervedlikehold på Veidekke sine asfaltmaskiner. Vi har snakket med en erfaren verksmester som forklarer litt om hvordan de jobber. I løpet av høsten går mekanikere over maskinene og måler slitasjen. Dette danner grunnlag for bestilling av servicepakker. I desember starter den store jobben med service og vedlikehold på maskinene som har produsert asfalt fra mai til november.  

Asfaltmaskinene kjører i snitt 1 000 timer i sesongen. Asfaltutleggere og valser er de mest kritiske maskinene. Driftssikkerhet er nøkkelen til effektivitet. Det blir ekstremt kostbart med nedetid. Derfor byttes alle filter, inkludert hydraulikkfilter hver vinter. De ekstra filterskiftene forebygger avbrudd med uforutsette driftsstanser. I tillegg har de bevist at maskinene kan kjøre opp til 2000 timer mer før de byttes ut.  

Morten hos Lekang Filter klargjør servicepakker til Veidekke

Bærekraftig asfaltproduksjon 

Smarte innkjøp av filter og presise leveringer er et krav fra Veidekke Industri. Verkstedet må jobbe effektivt for å få maskinene driftssikre til en ny sesong. Målet er å sikre en bærekraftig asfaltproduksjon. 

Verksmesteren og mekanikere har tilgang til LFS kundeportal og webshop. «Min maskinpark» lister opp filter til alle maskiner slik at de har full oversikt. Dukker det opp nye behov kan de enkelt søke både på filternummer og maskiner.   

Veidekke verkstedet har ikke plass til et stort lager av filter. Derfor er det viktig at servicepakker til planlagte vintervedlikehold leveres til avtalt tid. Alle pakkene blir merket med Veidekke sitt interne maskinnummer.  

Fleetguard filter til asfaltmaskiner, traktorer og lastebiler

Filter til alle filtersystemer på tunge kjøretøy 

Lekang Filter leverer alt av filter til asfaltmaskiner, anleggsmaskiner, lastebiler og andre tunge kjøretøy av ulike motormerker. Vi hjelper også med kartlegging. Velkommen til oss hvis du vil ha en gjennomgang av filter på din maskinpark. Det er både penger og tid spart med å samle filterkjøp til en hovedleverandør.  

Alle kjøp av filter er dekket av Lekang Filter Garantien og du kan søke om tilgang til LFS kundeportal og bestille filter når det passer deg.  

Bildet øverst er AI-generert