Vann og partikler i oljen er kritisk for hydraulikkomponenter

Lekang Filter får ofte telefoner fra maskineiere fordi de har problemer med uren olje. Når vi kartlegger problemet for å finne riktig filterløsning, anbefaler vi ofte at det også blir tatt en oljeprøve.

Maskiner som går i ekstreme miljøer med støv og fuktighet er utsatt for inntrengninger av partikler og vann i hydraulikksystemet. Partikler tetter åpninger, fester seg i slitedeler, gnisser mot metall, og sakte men sikkert blir komponentene skadet. Vann i systemet forårsaker rust og kavitasjon, og videre vil det redusere tykkelsen på smørefilmen og forringe oljens kvalitet.

Tor-Arne Rognmo, maskineier og maskinfører i Rognmo AS, kontaktet oss første gang i 2017 med spørsmål om vi kunne hjelpe ham med et ekstra filter på hydraulikken på en borerigg. Vi har fått lov til å dele historien:

BPU filter fra Lekang ga renere hydraulikkkolje og bedre driftssikkerhet for Rognmo AS 

Kontakt Kundeservice får å bestille en prøveflaske til oljeprøve, varenr A-FLASKE-500. Det er viktig at oljeprøven blir tatt i glass/flasker som er helt rene. Prøven sendes Lekang Filter AS, Gamle Hobølvei 11, 1550 Hølen, for analyse i vårt laboratorium.

Kontakt Teknisk sjef, Hamid Afrassiabi, mob 97 99 73 57, [email protected] for spørsmål om oljeprøver.