Strainer og automatfilter til Solen og jorden fontenen

Ceva AS er en tverrfaglig servicebedrift som tilbyr rørleggertjenester, teknisk service og vannbehandling til det offentlige, private og næringsbygg. Strainer og automatfilter for vannbehandling på Solen og jorden fontenen, har vært en del av et omfattende rehabiliteringsarbeid som startet i november 2021 og ble ferdigstilt i 2022. Grunnet vannmangel i Oslo i fjor ble vannet i fontenen skrudd på først i 2023.  

Solen og jorden fonteneanlegget står på Christian Frederiks plass på Jernbanetorget i Oslo. Fontenens tekniske rom, som ligger under selve plassen, hadde vært fylt med sjøvann i flere år. Derfor måtte alle tekniske enheter byttes ut. De to vannfiltrene er en del av oppgraderingen for rensing av returvannet med en kapasitet på 270 m3/t.

Grovfiltrering av returvannet skjer i forfilteret, som er en 12″ strainer. Etter pumpa blir vannet finfiltrert i et 12” automatfilter. Etter to steg med filtrering, sirkulerer det rene vannet tilbake til vannfallet i fontenen.

Lekang Filter er en pålitelig og serviceinnstilt leverandør som vi har hatt et positivt samarbeid med i forbindelse med Solen og jorden prosjektet.

Vegard Varsi, Teknisk Ansvarlig hos Ceva AS 

Lekang Filter var tilstede under åpningen av fonten

Bymiljøetaten om oppgraderingen av Solen og jorden fontenen  

Vil du vite mer om våre filterløsninger for vannbehandling eller annen type prosess?

Vi leverer robuste strainere i flere typer materialer, og det er ingen begrensninger når det gjelder kapasiteter. Selvrensende automatfilter er et godt alternativ for bærekraftige produksjoner.

Filterløsninger til mange bransjer

Customer
Ceva AS
Application
Vannbehandling på fonteneanlegg
Media
Vann
Capacity
270 m3/t
Filter
Strainer / Automatfilter med tilbakespyling
Micron
Strainer basket 6 mm / Automatfilter 1 mm
Manufacturer
Barton Firtop / STF