Tips for en problemfri drift i sommer

Sommerstopp eller normal drift under fellesferien? Våre kunder i ulike bransjer har forskjellige tilnærminger. Noen stenger delvis ned og utfører vedlikehold som ikke kan gjøres med full produksjon. Uansett er det viktig å planlegge innkjøp av filter i god tid. Lekang Filter stenger ikke ned i sommer, men noen av våre produsenter har sommerstengt i august. Her er tips for en problemfri drift i sommer.  

Fellesferien i 2024 starter mandag 8. juli og varer til fredag 26. juli. Selv om færre industribedrifter velger å holde sommerstengt i dag, er fellesferien fortsatt viktig for mange arbeidstakere i Norge. Dette kan også ha sammenheng med at mange har barn i barnehage og skole.  

Sommerstengt eller full drift under fellesferien?  

Årsaken til at færre industribedrifter ikke holder sommerstengt og planlegger med driftsstans i fellesferien, er at det koster mer å starte opp igjen, enn å holde en jevn produksjon. Av de som stopper produksjonen under fellesferien er det også mange som passer på å utføre vedlikehold som ikke kan utføres når produksjonen kjører for fullt.  

Smelteverk som foredler metaller i smelteovner med skyhøy varme og høyt energiforbruk i 24 timers drift stenger ikke ned. Sagbruk kan enklere skru av maskiner og starte opp igjen. Hos maskinentreprenører er det store variasjoner avhengig av hvilke prosjekter som er på gang. Enkelte jobber kan ikke stoppes, men de fleste forsøker å få samlet ferieavvikling i to eller tre uker. For asfaltentreprenører er det høysesong. 

Bildet øverst viser Entreprenørservice på et prosjektoppdrag med boring. Entreprenørservice er eksperter på fagområder som boring, fundamentering, sprøytebetong og TBM. Ikke alle spesialprosjekter kan stoppes, så her er det ofte stor aktivitet i sommerhalvåret. 

Rederier og havbruksnæringen kjører for fullt. Ferjetrafikken i Norges land går året rundt. Det hadde nok skapt reaksjoner om det hadde stått et skilt med “Sommerstopp” på ferjekaia i Moss på Moss – Horten strekningen under de mest trafikkerte ukene i sommer.  

Tips til deg som skal planlegge innkjøp av filter og vedlikehold av maskiner, båter og industrianlegg. 

For å sikre en problemfri drift i sommer bør du planlegge innkjøp av filter nå. Lekang Filter stenger ikke ned, men noen av våre produsenter har sommerstopp i august. Det kan bety litt lenger leveringstid på enkelte filter. Planlegger du vedlikehold på utstyr som krever litt spesielle filter så hører vi gjerne i fra deg så snart som mulig

En godt gjennomført gjennomgang av dine filter kan utgjøre en stor forskjell. Her er noen tips: 

Planlegg innkjøp av filter i god tid for å sikre en effektiv produksjon

 Uansett sommerstopp, eller full produksjon råder vi deg til å planlegge innkjøp av filter for sommersesongen nå. Har du maskiner og utstyr med filter som er mer kritiske enn noen andre så bestill noen ekstra til lager. Husk også å bestille filter til planlagt vedlikehold.   


Søk om tilgang til LFS kundeportal for å finne riktig filter og bestille filter når det passer deg

 Har du tilgang til vår kundeportal? LFS står for Lekang Filter System. I LFS kan du søke opp filternummer og overganger og finne priser og lagerstatus. Du kan søke på motorer og maskiner for å finne alle filter til en servicepakke. Her har du også tilgang til webshop bestilling 24/7 med rask levering fra Norges største filterlager. LFS kundeportal kan også brukes på mobil.

Unngå ad hoc bestillinger og spar miljøet for transporter

 Ved å ha et ekstra filter på lager, kan du unngå kritiske driftsstanser og redusere både kostnader og miljøpåvirkningen fra ekstra transporter. 

Bruk sommeren på å lære litt mer om oljerenhet i hydraulikksystemer 

Har du kontroll på oljerenhet i hydraulikksystemer? Vi har lang erfaring med å hjelpe kunder med å løse problemer innen vedlikehold av hydraulikkoljer. Derfor har vi laget en håndbok i oljerenhet som du kan laste ned. Vi analyserer også oljeprøver og leverer filterløsninger for hydraulikksystemer og utstyr for overvåking. Du er også velkommen til oss med spørsmål.  

Finn en lokal filterforhandler

Vi har et landsdekkende forhandlernettverk, og det er svært få som stenger ned under sommeren. Her får du hyggelig service og rask hjelp til filter for fritidsbåter, arbeidsbåter, ferjer, traktorer, anleggsmaskiner og industrianlegg.