Her får du filter til båtpussen

Ikke glem filter når du skal i gang med båtpussen. Filterbytte er en viktig del av service og vedlikehold på fritidsbåten. Du bør følge produsentens anbefalinger når det gjelder bytte av filter på en fritidsbåt for å sikre optimal ytelse og levetid, og unngå at båten havarerer midt i ferien. 

Våren er endelig i anmarsj de fleste steder i landet. Båtfolket er i full gang med vårpussen. Under båttrekkene dukker båtene frem i dagen og det skal vaskes, poleres og vedlikeholdes. Er du en av disse, så husk at filter på en fritidsbåt bør byttes regelmessig for å sikre at båtens systemer fungerer effektivt og beskytter motoren mot skade. Enten om du velger å gjøre servicen selv, eller bestiller jobben på et marineverksted.  

En fritidsbåt vil normalt ha flere forskjellige typer filter installert, avhengig av hvilke systemer og motorer som brukes om bord.

Her er noen vanlige filter som brukes i fritidsbåter 

BRENNSTOFFILTER 
Brennstoffilter fjerner partikler, vann og annet avfall fra drivstoffsystemet for å hindre skade på motoren.   

DIESELFILTER MED VANNUTSKILLER 
Dieselfilter med vannutskiller fjerner vann og partikler og forebygger motorstans forårsaket av tette dieselfilter. Monteres mellom fødepumpa og tanken.  
 
OLJEFILTER 
Oljefilter fjerner partikler og forurensninger fra motoroljen for å hindre slitasje og forlenge motorens levetid. 

LUFTFILTER 
Luftfilter fjerner partikler og støv fra luften som går inn i motoren for å forhindre skade og forbedre ytelsen. 

KJØLEVÆSKE 
Kjølevæske kjøler ned og smører motorkomponenter. 

Det er viktig å følge motorprodusentens anbefalinger når det gjelder utskiftning og vedlikehold av filter og kjølevæske på en fritidsbåt for å sikre optimal ytelse og levetid. For du vil vel ikke ha et motorhavari midt i ferien?  

Her får du kvalitetsfilter til din fritidsbåt 

Lekang Filter har forhandlere langs hele norskekysten og ved de store innsjøene i landet. Her kan du bestille kvalitetsfilter til båten din med kjente varemerker som Fleetguard, Separ, Lekang, MANN, og Racor. Det er rask levering og trygge kjøp med Lekang Filter Garanti.  

FINN EN FORHANDLER NÆR DEG

Last ned katalog med dieselmotorfiltrering (rød) og brosjyre med bensinfilter til fritidsbåt