Litt enklere med filter til ulike dieselmotorer

Hos oss kan du samle innkjøp av filter til ulike dieselmotorer og få rask levering fra Norges største filterlager. Les mer om hvorfor det er viktig med filter og kjølevæske til dieselmotoren, og hvordan du kan bruke LFS kundeportal for å bestille riktig filter. Trygt og enkelt med Lekang Filter.  

Hvorfor er det viktig med filter på en dieselmotor? 

En av forutsetningene for at en dieselmotor skal fungere optimalt er å fjerne forurensninger. Forurensninger skapes blant annet ved at urenheter trenger inn gjennom åpninger og når bevegelige deler støter mot hverandre under høyt trykk. Det skapes også forurensninger i væsker som strømmer gjennom motoren – for eksempel kjølevæske. Her er eksempler på typer av forurensninger som kan gjøre skade på motoren og i verste fall føre til at du får et havari:   

  • Støv, partikler og sand  
  • Vann  
  • Bakterier  
  • Metaller fra friksjon  
  • Oksidering fra olje og slam 

Dieselmotoren må ha riktige filter for å beskytte motoren og rense utslipp. I hytta er det også støv og partikler som må fjernes, for her sitter maskinføreren og jobber mange timer hver dag.  Derfor er det viktig at du bruker filter av høy kvalitet og velger riktige filterløsninger. Med riktig filtrering og filterbytte på anbefalte serviceintervaller, kan du øke driftstiden på motoren og bruke mer tid på det som er din kjernevirksomhet.  

Les mer om våre filterløsninger for alle typer dieselmotorer

Brennstoffilter // Oljefilter // Luftfilter // Hydraulikkfilter // Kabinfilter // Veivhusventilasjon // Transmisjonsfilter // AdBlue filter // Lufttørkefilter 

Hvorfor bruke kjølevæske på en dieselmotor? 

Dagens dieselmotorer produserer enormt mye varme, mens kjølekapasiteten har blitt mye mindre. Kjølevæsken er derfor viktig for å holde riktig temperatur i motoren og unngå overoppheting.  Kjølevæsken inneholder også tilsetningsstoffer som beskytter motorkomponenter. Visste du at 40 % av alle motorproblemer i tunge dieselmotorer er direkte eller indirekte relatert til feil vedlikehold av kjølesystemet?  

Vedlikehold av kjølesystemet etter anbefalte serviceintervaller er avgjørende for å holde motoren i drift. Her er noen fordeler hvis du velger Fleetguard  OAT eller ES Compleat kjølevæske med høy kvalitet: 

  • En type kjølevæske for alle motorer 
  • Beskytter aluminiums deler og hindrer korrosjon 
  • Mindre nedetid og lavere driftskostnader 

Artikkel: Hvorfor bruke kjølevæske og hvordan velge riktig type 

Les mer om Fleetguard kjølevæsker og tilhørende produkter:  

Kjølevæsker // Additiver // Rensevæsker  

Vil du vite mer om filter eller kjølevæske til dieselmotor? 

NY KUNDE // KONTAKT OSS // FINN EN FORHANDLER

Last med produktkatalog med filter og kjølevæske for dieselmotorer.

Katalogen er full av tips og beskrivelser om de ulike filtersystemene på en dieselmotor og kan også brukes som en håndbok i dieselmotorfiltrering.

Velg filer

Diselemotor-LFS-kundeportal

LFS kundeportal gjør arbeidsdagen enklere for deg med mange maskiner 

Hvis du synes det er litt komplisert med filter, er du ikke alene. Vi har utviklet et filtersystem for og sammen med våre kunder. LFS kundeportal gir deg tilgang på en søkemotor for filternummer og maskiner. Vi kan hjelpe deg med å registrere maskiner og utstyr, slik at du får en totaloversikt over bedriftens filterbehov. Da blir det enklere for alle på vedlikehold og innkjøp både med lagerhold og bestillinger. LFS har også en webshop, slik at du kan bestille filter når det passer best.  

Se på demofilmen vi har laget for deg og se også uttalelser fra kunder i ulike bransjer. 

Garanti på filterkjøp 

Vi kan forsikre deg om at alle kjøp er dekket av Lekang Filter Garanti.   

Hvis et produkt fra oss forårsaker skade, er vi ansvarlige for å enten reparere eller erstatte eiendelen, samt å erstatte det filteret som forårsaket skaden. 

Har du spørsmål om våre produkter eller tjenester?

Fyll inn skjema med en kort beskrivelse av maskinparken.